Proteinvafler!


Lytt til podcast

Klikk her for å gå til episoden

Disse vaflene ble utrolig gode,
og så enkelt å røre sammen når man bare behøver 1 type mel.

Jeg var på hytten,
vi var tom for hvetemel,
men i skapet sto en pose proteinmel som jeg hadde brukt til rundstykker en gang.
Bakpå posen sto oppskrift på proteinpannekaker,
jeg brukte den, halverte mengde, og tilsatte vaniljesukker.

Vaflene ble knallgode!
Spesielt med ripsgelè på!
Oppskrift på ripsgelè
Røren var og veldig god,  mente Bonnie,
som slikket i seg røre og veltet hele krukken når jeg snudde ryggen til.

Proteinmelet er fra Møllerens og finnes i de fleste butikker.
Grovheten er på 68%, og jeg kjente jeg ble mett på en god måte av vaflene.

Proteinvafler.

2 egg
150 g kesam/yoghurt/lettrømme (Jeg hadde bare lettrømme)
1 dl ekstra lett melk (eller en annen type)
1 ts sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
165 g møllerens proteinmel

Bland de våte ingrediensene med en visp.
Ha i alt det tørre og pisk det hele godt sammen til en tykk røre.
La svelle litt mens du varmer opp vaffeljernet.
Stek vafler.
Hvor mange jeg fikk? Umulig å si,
for halve røren ble liggende igjen på steinene etter at Bonnie veltet den.

Og når vaflene er grove, passer de jo og fint å ha med i matpakken.

Og som sagt, de smakte nydelig med Ripsgelè


Mer informasjon om Min matgale verden podcast

Flere podcaster fra

Lik pCast.no på Facebook