Enslaved + TV Haugaland


Der NRK har sitt “Helvete”, har TV Haugaland sitt “Enslaved”. Produsent og fotograf Dag Olav Husås har brukt pandemiåret på å lage en dokumentarserie på tolv episoder om Enslaveds tid på Haugalandet. Enslaved har dessuten nylig gitt ut sin femtende studioplate, “Utgard”. Jernverket tok en Skype-samtale med serieprodusent Husås og bassist og vokalist Grutle Kjellson fra Enslaved.

I arbeidet med dokumentarserien besøker Grutle og Ivar (Bjørnson) gamle trakter: Det mimres ved Ivars barneskole, Lydloftet i Ølen, i foreldrenes stuer og ved Gamle Slaktehuset i Haugesund. Guttene blir gjenforent med sitt gamle band, Phobia, og minnes blokkfløytespilling, skolekorps og ikke minst mengden pølser de satte til livs under demoinnspillingen tidlig på 1990-tallet. Hver lørdag slippes en ny episode av serien på TV Haugalands YouTube-kanal.

Vi snakker også om hvordan Enslaveds siste album, “Utgard”, ble til samt hvordan det var å spille konserter like før landets scener stengte for andre gang i år.

Hør Dag Olav og Grutles spilleliste ved å følge Jernverket på Spotify.

Spilleliste:
Enslaved – Urjotun
NEU! – Hallogallo
Rush – Hemispheres
King Crimson – Starless and Bible Black
Genesis – Watcher of the Skies
Prudence – Tomorrow May Be Vanished
Wobbler – Five Rooms
Flax – Demon in Your Heart
Ruphus – Still Alive
Van der Graaf Generator – Man-Erg
P.F.M. – River of Life
Mayhem – Life Eternal

Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.


Mer informasjon om Jernverket-podkast podcast

Flere podcaster fra

Lik pCast.no på Facebook