Buttermilk-Biscuits


Lytt til podcast

Klikk her for å gå til episoden

Jeg fikk så lyst på noe godt på hytta,
det får jeg jo stort sett alltid da,
lyst på noe godt altså,
og hva passer vel bedre enn å sitte ute i solen med solgult bittersøtt syltetøy,
på lunkne Biscuits som flaker seg i smørdansen og smaker fantastisk!!

Disse må du prøve!
Fantastisk gode!

Oppskriften fant jeg hos:
www.sallysbakingaddiction.com

Enkel å lage, som en drøm å spise!
Perfekt til søndagsfrokost!
Eller til et glass bobler…

Buttermilk-Biscuits

312 g hvetemel
2 ss (ja, spiseskjeer) Bakepulver
1 ts salt
2 ts honning/brunt sukker
112 g smør, iskaldt
270 ml (2,7 dl) Surmelk (Jeg brukte biola naturell)

Til pensling: (kan sløyfes)
Litt smeltet smør blandet med litt brunt sukker/honning

Sett ovnen på 225*
Sørg for at du har skikkelig kaldt smør, og del det i biter.
Ha alt det tørre i en foodprocessor /k-kroken på en kjøkkenmaskin
Bland dette kjapt sammen til du har en grynete masse.

(Har du ikke maskin kan du bruke hendene,
men kjøl gjerne deigen ned igjen før du begynner å brette den da,
hendene er varme, og håndmakt tar mer tid)

Ta bort knivene og rør inn surmelken med en slikkepott.
(La målebegeret med surmelk ha litt igjen i bunnen til pensling)
Nå skal du arbeide minst mulig med deigen,
så ikke kna, bare få den surmelken inn i deigen!

Ta deigen ut på melet bakebord og klapp/kjevle frem et rektangel.
Ca 1,5-2 cm tykt
Brett ene siden inn mot midten, og andre siden oppå der igjen.
Snu deigen og klapp den ut igjen til et rektangel.
Dette for å lage de fine flakene som oppstår under steking,
lag-på-lag.
Gjør det samme en gang til,
brett inn ene siden, og så andre siden oppå den første.
Snu og klapp ut til et rektangel.
Gjør dette enda en gang. Altså 3 ganger til sammen.
(Er du usikker se video på instagram : Min Matgale Verden
Eller på facebooksiden til Min Matgale Verden)

Etter siste gang kjevler/klapper du ut deigen til 1,5 cm tykkelse.
Finn frem egnet utstikker og trykk ut biscuits.
IKKE vri utstikkeren, bare press rett ned. 
Vrir du vil ikke biscuitsen lage sine fine lag-på-lag kanter.

Sett biscuits`ene så de kan «lene seg» på hverandre,
altså nesten helt inntil hverandre,
på en bakepapirkledd plate/form.

Pensle biscuits med surmelken som ligger igjen i målebegeret.

Og så rett inn i forvarmet ovn, 225*
Stek i ca 15 minutter til de har hevet godt og fått en lysebrun overflate

Imens smelter du et par ss smør og blander inn brunt sukker.
Når de er ferdig og akkurat kommet ut av ovnen pensles de med sukker-smør-blandingen,
noe som gir en søt-salt overflate.

Skal du bruke disse som tilbehør til middag,
kan du pensle dem med kun smør.

Og ja, dette minner om scones,
men det er da Biscuits!
Litt luftigere enn scones.
Og Amerikanernes svar på typ rundstykke som de kan ha som tilbehør til middag,
eller til den berømte Gravy & Biscuits.
En saus som spises til, ofte servert til frokost.

Jeg syntes de smakte helt fantastisk med bitter-søtt appelsinmarmelade.
Oppskrift på hjemmelaget appelsinmarmelade

Jeg husker til og med at når jeg var i Florida da jeg var 19 år,
gikk vi på McDonalds og spiste frokost,
da fikk vi en biscuits-lignende sak med egg og bacon i.
Jeg hadde braids og helt ny string-bikini!
Og ja, det er SNOREN på FOTOGRAFIAPPARATET du ser på siden der.
Men altså.
amerikanske biscuits er vel verdt å prøve!!


Mer informasjon om Min matgale verden podcast

Flere podcaster fra

Lik pCast.no på Facebook