Bountykake i langpanne.


Lytt til podcast

Klikk her for å gå til episoden

Denne kaken altså, seig og søt med en herlig smak av Bounty.

Selve kaken var så god at Gubben gaflet innpå flere biter
FØR den fikk sjokoladekremen på.
Og Gubben er INGEN søtmons!

Guttene kom uoppfordret med :
«Denne kaken var skikkelig god!»
Og det vitner om en god kake,
ellers må jeg stort sett DRA tilbakemeldinger ut fra dem.

Med andre ord!
Her har du kaken du skal bake i helgen.
Den er enkel å bake, og den holder seg lenge i kjøleskapet,
og er like god!

Vi spiste de siste bitene i dag,
en uke etter den ble bakt.
Og den var LIKE god! Nesten ENDA seigere i konsistensen.
Og her er konsistensen en viktig del av kaken.

Server den gjerne med et glass kaldt PET NAT på en venninnekveld.
Eller til en god kopp kaffe.

Oppskriften fant jeg hos Camilla Hamid i «My Kitchen Stories»
Jeg halverte oppskriften.
(Siden jeg visste at jeg kom til å spise mesteparten av kaken alene…)
Men du kan altså fint doble den og bruke en 30×40 form

Bountykake i langpanne.

Liten oppskrift 25×16 form

100 g smør
100 g kokos
2 dl hvitt sukker
3 små egg/2 store
1 dl brunt sukker
1 ts vaniljesukker
1 klype salt
1,25 dl hvetemel

1 dl fløte
200 g lys melkesjokolade/kokesjokolade
12 g smør

Rør sammen hvitt sukker og egg. (Ikke eggedosis)
Smelt smør og avkjøl.
Bland i resten av ingrediensene i sukker og egg,
ha i smøret til slutt.
Hell i en liten form med bakepapir.
Stek på 175* i ca 20 minutter, sjekk med kakenål
Avkjøl, først på rist, og så i kjøleskap.

Varm opp fløten, gjerne i en skål i micro.
Den skal bare nesten koke,
hell så over hakket sjokolade og smør.
La stå noen minutter og rør så sammen til en glatt ganache.

Hell over den kalde kaken.

Dryss over litt kokos til pynt.
La ganachen stivne i kjøleskap.
Oppbevar kaken i kjøleskap, og skjær den i biter når den er kald.
Ellers smaker den veldig godt når den er litt temperert…
Men seig og god rett fra kjøleskapet og.


Mer informasjon om Min matgale verden podcast

Flere podcaster fra

Lik pCast.no på Facebook