#180 – Hvordan tåler vi de andre?


Lytt til podcast

Klikk her for å gå til episoden

En liten løgn for å unngå en ubehagelig samtale, irritasjon som ikke blir uttrykt, et skrått blikk, en subtilt nedlatende kommentar, gamle minner og alt sammen påvirke relasjonen mellom fire mennesker som står hverandre nær. 

Norsk forfattersentrum er en forening som formidler kontakt mellom forfattere og publikum. Jeg er selv medlem av denne foreningen som forfatter, samtidig som jeg av og til opptrer som fagperson i dialog med skjønnlitterære forfattere. Irene Gressli Haugen er leder for forfattersentrum på Sørlandet, og denne gangen har hun arrangert en samtale med forfatter Benedicte Meyer Kroneberg. 

Hun er født i 1972 i Oslo, men bor på Hisøy utenfor Arendal. Hun har hovedfag i nordisk litteratur fra NTNU og jobber som lærer i ungdomstrinnet. Vi hadde lest en bok hun skrev tilbake i 2012. Den het «En rettferdig krig» og handlet om slagpasienten Hans som beveger seg mot et oppgjør med fysioterapeuten Terje. Eks-kona Karin, som er journalist, møter en gammel kjæreste. Svigersønnen Erik sitter fast i en hendelse han opplevde da han var soldat i Afghanistan og tilbringer dagene på Oslo S. Da Live, Eriks kone, reiser bort noen dager, må de alle ta stilling til hvem de er for hverandre og for seg selv.

Denne samtalen skulle handle om hvordan vi tåler det andre. Det er en diskusjon om friksjonen mellom mennesker. Jeg likte boka til Benedicte Meyer Kroneberg veldig godt, og det var spennende å møte henne sammen med Irene Gressli Haugen. Dagens episode av SinnSyn er altså et opptak fra arrangementet som heter «fakta om fiksjon». Vi befinner oss på et hotell i Lillesand, 25. september 2019. 


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.


Mer informasjon om SinnSyn Podcast

Flere podcaster fra

Lik pCast.no på Facebook