#117 – Det aller viktigste for psykisk helse


Lytt til podcast

Klikk her for å gå til episoden

Karin Moe Hennie er danser og tekstforfatter og jobber med diverse kunstprosjekter. Jeg kjenner henne ikke, og jeg har vel heller aldri møtt henne, men jeg var med på et par TV-opptak i forbindelse med ett av hennes prosjekter. Prosjektet het «Livets ensomme dans», og første episode handlet om livets begynnelse. Jeg var gjest i programmet og snakket med psykiater Karl Erik Karlsen om hva som skal til for å bli et trygt barn som igjen kan bli en trygg, sunn og modig ungdom og voksen. Tilknytning er nøkkelordet samtidig med begrepet relasjon. I musikkvideoen hører vi Per Fugelli undre seg over hva som skaper det gode møtet mellom to mennesker. Han snakket mye om hva som var elementærpartiklene i det intersubjektive feltet.

I denne episoden skal jeg først snakke litt om hva som gir det beste utgangspunktet for en trygg og god oppvekst. Deretter spiller jeg av samtalen med Karl Erik Karlsen som handler om starten på et menneskeliv. 

Livets ensomme dans

«Livets ensomme dans» går på TV-Agder, og her snakker jeg med programlederen som heter Karl Erik Karlsen. Han har tidligere vært min sjef, og det er virkelig en fargerik psykiatri med utrolig mange jern i ilden. Kunst og kultur ligger hans hjerte nær, og mye av det han gjør som fagperson dreier seg om å nå ut til folk flest med et viktig budskap om menneskers indre liv. Han har stor tro på at kunst og kultur er en arena som kan bidra til menneskets mentale helse på en like viktig måte som psykisk helsevern i regi av et overdrevent vitenskapelig orientert sykehus. Her kommer første episode av «Livets ensomme dans».


Mer informasjon om SinnSyn Podcast

Flere podcaster fra

Lik pCast.no på Facebook