Vi redesigner siden i disse dager, så noen av funksjonene kan se rare ut. Hold ut, vi er snart ferdige :)


Min Matgale Verden

En 40+ podkast, for hvordan er egentlig livet etter fylte førti..når huden ikke henger fast på kroppen og ungene plutselig er voksne?

Mat og drikkeSamfunn

Nydelig Eplekake med mandelmel.


Denne eplekaken altså! Den ble så inn i hampen god! Fikk nærmest en kransekakelignende smak, og myk konsistens mot midten som en kladdkake, hard oppå og myk inni, asså…..tror jeg må lage en til, for min er spist opp! Eplekake 20″ form. 1,5 dl mandelmel 1,5 dl hvetemel 1/4 ts natron 1/2 ts ingefær 1/2 […]

10. september 2021

Brød med sorte bønner


Brød med sorte bønner, for bønner og belgvekster bør vi spise mer av. Og her brukte jeg hele bønner i deigen. De ble som nøtter, gode å tygge på. Hvis du vil prøve legger jeg ved oppskriften min Brød med sorte bønner 3 dl vann 25 g fersk gjær 1 dl solsikkekjerner 1/2 dl linfrø […]

7. september 2021

Sjokoladekjeks med brunet soyasmør


Sjokoladekjeks med ekstra mye smak! Mørke sjokoladekjeks med soyasmør 150g smør 2 ss soyasaus 1 dl brunt sukker/rårørsukker (kan og bruke vanlig hvitt) 1 dl lys sirup 3 dl hvetemel 3 ss kakao 1 ts natron 75-100 g melkesjokolade/lys kokesjokolade Start med å brune smøret i en kasserolle. Varm opp og rør hele tiden, til […]

16. august 2021

Kjapp tortillapizza i airfryer


Har du Tortillalefser liggende igjen etter tacoen? Disse er perfekt å lage kjapp pizza med i airfryeren. Sett airfryer på oppvarming. Smør en tortillalefse med creme fraiche, drypp over noen dråper siracha (chilisaus) og smør utover, +litt salt og pepper. strø over skinke i biter og revet jarlsberg eller annen ost. Gjerne litt parmesan og. […]

12. august 2021

Osteiskake


Denne osteiskaken er en vinner på kakebordet i vår familie. Den er nydelig på smak og konsistens, og så er den utrolig enkel å lage. Denne passer og godt å lage sammen med andre kaker som inneholder eggehviter, som mini-pavlova eller marengsrullekake. Så får du brukt hele egget på en gang! Her vil jeg og […]

2. august 2021

Osterundstykker


Er ikke det livets liv da, å sette tennene i et nystekt osterundstykke! Jeg elsker ost, og jeg elsker ost i brød. På fredag bakte jeg osterundstykker som jeg tok med til en utelunsj med venninner. Sitte der i vannkanten og spise nystekte osterundstykker. For ikke snakke om den duften som spredte seg å bussen, […]

18. juli 2021

Sjokoladekake med bringebær


Nydelig sjokoladekake som blir bedre for hver dag. Med salt karamellkrem og en sjokoladekrem, samt bringebær som gir det lille ekstra syrlige i en søt og god sjokoladekake. Kjersti`s sjokoladekake med bringebær Kakebunn. 20″ form 113 g smør, mykt 140 g rørsukker 50 g brunt sukker (eller 190 g brunt sukker) 70 g sukker (vanlig!) […]

17. juli 2021

Cosori Airfryer – en drøm å ha på kjøkkenet!


#reklame @cosorinorge Denne airfryer har virkelig tatt meg med storm. Og den har feid av banen min gamle tro om at en airfryer bare var en erstatning for frityrkoker. Den erstatter frityr, så absolutt, men den er så mye mer! Jeg har stekt, bakt og kokt i min Cosori, og brukt den til omtrent alt. […]

11. juli 2021

Langos! Frityrstekt brød stekt i arifryer.


Langos er nydelige brød med potet, som er frityrstekt. Men de kan også stekes i airfryer! #reklame @cosorinorge Jeg stekte dem i min Cosori – 205* i 9 minutter. Og de var kun penslet på begge sider med olivenolje! De ble kjempegode!!! (Oppskrift lengre nede) Og siden jeg av og til pensler dem med hvitløkssmør […]

11. juli 2021

Brød, minipizza og horn stekt i Airfryer.


Jeg stekte altså både brød, minipizza og horn i airfryer! For ja! Det går an. (Oppskrift lengre ned) 1 deig! 3 måltider! I en liten maskin som står på kjøkkenbenken! Tenk å ha denne på hytta da! Må jo være genialt! #Reklame @cosorinorge Her fikk jeg altså to lekre pizza til lunsj, 4 horn som […]

9. juli 2021

Fritert avokado!


Ja, du leste riktig, avokado kan friteres, og jeg gjør det på en litt sunnere måte, nemlig i airfryer! #Reklame @cosorinorge Sprayer bare litt olje på. Her servert til frokost, (til meg selv) sammen med litt bulgursalat med vannmelon, og en dipp på yoghurt og fetaost. Fritert avokado. 1 avokado 1 egg 2-3 ss hvetemel […]

7. juli 2021

Sommerpai med jordbær og vaniljekrem


Denne sommerpaien smakte altså helt vidunderlig. Hjemmelaget vaniljekrem, Norske Jordbær, sprøtt paiskall og en brent italiensk marengs. Kan det bli bedre? Jeg gledet meg til å ta bilde av et vakkert utsnitt av kaken, men altså, det var ikke et vakkert stykke som kom ut, men det kom ut et ufattelig GODT stykke!!! Oppskriften fant […]

1. juli 2021

Rabarbra Curd.


Du kjenner følelsen, når det syrlige treffer det søte og gir deg en opplevelse som får smaksløkene til å danse yr vårdans i ganen. Den fikk jeg da jeg brukte denne rabarbracurden sammen med pikekyss, myk-pisket krem og jordbær. DU verden! Så hva skal du bruke rabarbra til ? Rabarbracurd!   Rabarbracurd ca 420 g […]

19. juni 2021

Soyamarinerte egg


«Knarkegg» eller «narkoegg» på godt norsk. Egg som er kokt smilende, og marinert over natten i en smaksrik marinade av soya, chili og sukker. Her får du min versjon, fritt etter oppskriften som jeg fant hos Jennie Walden (følg henne på instagram, så mye godt!) Knarkegg – soyamarinerte egg 4 egg 0,75 dl soyasaus 0,75 […]

16. juni 2021

Sjokoladeboller.


Sjokoladeboller! Sånne jeg husker mest jeg laget som barn. Men de er jo faktisk utrolig gode!! Spesielt med små grep som å male havregrynene for bedre konsistens, bruke brunt sukker for bedre smak, og ekte sjokolade i tillegg til kakao både utenpå og inni, samt å riste kokosen. Jeg lover de løfter seg flere hakk, […]

14. mai 2021

Produsent

  mediamakeriet

Snarveier

  RSS feed

  Webside

  Facebook

Vurdering

Jeg liker ikke denne podcastenJeg liker denne podcasten (+1)
Loading...