Vi redesigner siden i disse dager, så noen av funksjonene kan se rare ut. Hold ut, vi er snart ferdige :)


Min Matgale Verden

En 40+ podkast, for hvordan er egentlig livet etter fylte førti..når huden ikke henger fast på kroppen og ungene plutselig er voksne?

Mat og drikkeSamfunn

Bringebær ostekake


En rosa drøm av en bringebærostekake. Syrlig og søt med et herlig kick fra friske bringebær inni kaken. Kaken er lett å lage. Her behøves ingen ovn. Og så er den veldig lett å spise….. Tips! Ta ut kremosten noen timer før du skal lage kaken, så er den enklere å jobbe med. Tips! Lag […]

11. april 2021

Parmesan tarletter


Eller små ostepaier om du vil. Med bakt tomat og kapers Kanskje akkurat det du skal lage i kveld? Denne oppskriften fant min mor til meg i Hjemmet i går, vi satt og koste oss med hvert vårt glass vin, ost og kjeks, pratet om alt mellom himmel og jord, nøt fredagen og vår fredagstradisjon. […]

10. april 2021

Enkel Sitronis


Denne iskremen behøver ingen ismaskin. Men det er ikke det beste. Det beste er SMAKEN!! For denne sitronisen var bare helt magisk! Den er laget med en lemon-curd. Så la oss starte med den. Lemon curd. 1 egg 2 eggeplommer (bruk hvitene til å lage marengs med) 1 dl sukker 1 dl sitronsaft skallet av […]

27. mars 2021

Enkel sitronmarengspai


Sitronpaier. En enkel variant av denne lekre paien som forener søtt og surt på en sånn magisk måte!   Her har jeg laget tre små paier. Du kan så klart lage en stor 24″ form. Da må du doble oppskriften og bruke en hel boks kondensert melk. Sitromarengspai. 7 digestivekjeks, knust 50 g smeltet smør […]

12. februar 2021

Sitron-Biskvier med hvit sjokolade.


Biskvier er Svenske små makroner . En liten kake med mandelbunn og her med sitronsmørkrem samt stivnet hvit sjokolade utenpå. En riktig godbit altså! Her har jeg laget med forskjellig strøssel til pynt, du kan og, som i oppskriften som jeg fant hos www.arla.se pynte med tynne striper smeltet sjokolade. 10 stk Biskvier. Sitronbiskvier med […]

4. februar 2021

Lun rosenkålsalat med hvitløkskrem.


En nydelig salat med gode smaker. Lun rosenkålsalat med hvitløkskrem Rosenkål – 1 pk ferske 1/2 granateple 4 fedd hvitløk 4  gode ss kremost naturell 2-3 ss fetaost salt pepper honning /søtning Persille Skjær bort det ytterste på rosenkålstilken og fjerne eventuelt de ytterste bladene om de er skitne. Del hver rosenkål i to. Legg […]

18. desember 2020

Biscotti med smak av jul


Biscotti er en favoritt! Og jeg har falt for en variant med litt mandelmel i deigen, noe som gjør at de ikke blir helt knallharde. God å dyppe i kaffe eller i søt vin, å dyppe dem i søt vin er den originale måten å spise disse på, for biscotti kommer fra Italia, og der […]

13. desember 2020

Salte mandler


Disse mandlene har jeg laget flere omganger av nå. Jeg tenker de er litt sunnere enn annet snacks, og så smaker de bare så vanvittig godt!! Gjerne til et glass vin På en fredag når man skal lage litt sen og digg middag, da er det perfekt med noen salte mandler og et glass vin […]

12. desember 2020

Brunet Smør-Brownie med valmuefrø


Denne brownie er av slaget du skal ha i kjøleskapet. Den er sånn litt seig i konsistensen, med et mykt bitt som ender i små poppende knas av valmuefrø. Med plutselige små flak av salt, og med brunet smør som gir smak av karamell, er dette en opplevelsen for ganen. Smaker nydelig sammen med en […]

6. desember 2020

Sjokoladebombe til varm kakao


Bombene lages og fylles med kakao og ellers det du måtte ønske å ha i kakaoen, jeg laget mine med marshmallows. Server ved å legge en sjokoladebombe i hvert krus, hell over varm melk og se bomben åpne seg og all verdens godsaker poppe ut. Rør rundt, ha på litt krem og voila! Sjokoladebombe-kakao! For […]

2. desember 2020

Nordlandslefser


Disse lefsene er jeg oppvokst med, og selv om det er min mor som i alle disse år har bakt lefsene, stammer oppskriften fra min far, og hans mor Tora, og har sitt opphav på Årnøya i Vesterålen. For sånn skal det være til jul, da tar vi frem gamle tradisjoner og baker og lager […]

27. november 2020

Surdeig – lag surdeigstarter


Lag din egen surdeigstarter – steg for steg. For å lage surdeig må du ha et glass med lokk. F.eks et syltetøyglass. På dag tre må glasset være litt større da mengden er tredoblet. Bytt gjerne glass da, og pass på at glassene du bruker et helt rene. Det gjelder og redskapene – alt må […]

23. november 2020

Myke og saftige Ostehorn


Perfekt søndagsbakst! Myke saftige ostehorn. Laget på tangzhong, Den japanske måten å bake vidunderlig myk, saftig og holdbar bakst på. Her har jeg brukt metoden til noen nydelige ostehorn. Og slapp av – det handler bare om å koke melk og mel før man baker, er ikke mer innviklet enn som så, selv om det […]

22. november 2020

Blåbærpai med sprøtt lokk


Du vet den deilige «knasende» følelsen når du må kakke litt på paien for å få tatt den første skjeen. Og den følelsen av sprøtt og litt seigt i munnen, sammen med smaken av søtt og «blåbærig» Sånn er denne paien. Sååå utrolig god. Enkel å lage, med frosne blåbær. Inspirasjon fra www.mykitchenstories.se Oppskriften er […]

15. november 2020

Havregrøt med karamellisert banan


Sååååå godt! De bananene passet utrolig godt til grøten. Og så knasende mandler på toppen. Du verden. Her løfter vi havregrøten til ett nytt nivå. Inspirasjonen fikk jeg i kokeboken til Sofia Wood – Vinter hos Wood Havregrøt med karamellisert banan. 2 porsjoner 2 dl havregryn – lettkokte 5 dl melk (ekstra lett) en klype […]

12. november 2020

Produsent

  mediamakeriet

Snarveier

  RSS feed

  Webside

  Facebook

Vurdering

Jeg liker ikke denne podcastenJeg liker denne podcasten (+1)
Loading...