Vi redesigner siden i disse dager, så noen av funksjonene kan se rare ut. Hold ut, vi er snart ferdige :)


Min Matgale Verden

En 40+ podkast, for hvordan er egentlig livet etter fylte førti..når huden ikke henger fast på kroppen og ungene plutselig er voksne?

Mat og drikkeSamfunn

Lun rosenkålsalat med hvitløkskrem.


En nydelig salat med gode smaker. Lun rosenkålsalat med hvitløkskrem Rosenkål – 1 pk ferske 1/2 granateple 4 fedd hvitløk 4  gode ss kremost naturell 2-3 ss fetaost salt pepper honning /søtning Persille Skjær bort det ytterste på rosenkålstilken og fjerne eventuelt de ytterste bladene om de er skitne. Del hver rosenkål i to. Legg […]

18. desember 2020

Biscotti med smak av jul


Biscotti er en favoritt! Og jeg har falt for en variant med litt mandelmel i deigen, noe som gjør at de ikke blir helt knallharde. God å dyppe i kaffe eller i søt vin, å dyppe dem i søt vin er den originale måten å spise disse på, for biscotti kommer fra Italia, og der […]

13. desember 2020

Salte mandler


Disse mandlene har jeg laget flere omganger av nå. Jeg tenker de er litt sunnere enn annet snacks, og så smaker de bare så vanvittig godt!! Gjerne til et glass vin På en fredag når man skal lage litt sen og digg middag, da er det perfekt med noen salte mandler og et glass vin […]

12. desember 2020

Brunet Smør-Brownie med valmuefrø


Denne brownie er av slaget du skal ha i kjøleskapet. Den er sånn litt seig i konsistensen, med et mykt bitt som ender i små poppende knas av valmuefrø. Med plutselige små flak av salt, og med brunet smør som gir smak av karamell, er dette en opplevelsen for ganen. Smaker nydelig sammen med en […]

6. desember 2020

Sjokoladebombe til varm kakao


Bombene lages og fylles med kakao og ellers det du måtte ønske å ha i kakaoen, jeg laget mine med marshmallows. Server ved å legge en sjokoladebombe i hvert krus, hell over varm melk og se bomben åpne seg og all verdens godsaker poppe ut. Rør rundt, ha på litt krem og voila! Sjokoladebombe-kakao! For […]

2. desember 2020

Nordlandslefser


Disse lefsene er jeg oppvokst med, og selv om det er min mor som i alle disse år har bakt lefsene, stammer oppskriften fra min far, og hans mor Tora, og har sitt opphav på Årnøya i Vesterålen. For sånn skal det være til jul, da tar vi frem gamle tradisjoner og baker og lager […]

27. november 2020

Surdeig – lag surdeigstarter


Lag din egen surdeigstarter – steg for steg. For å lage surdeig må du ha et glass med lokk. F.eks et syltetøyglass. På dag tre må glasset være litt større da mengden er tredoblet. Bytt gjerne glass da, og pass på at glassene du bruker et helt rene. Det gjelder og redskapene – alt må […]

23. november 2020

Myke og saftige Ostehorn


Perfekt søndagsbakst! Myke saftige ostehorn. Laget på tangzhong, Den japanske måten å bake vidunderlig myk, saftig og holdbar bakst på. Her har jeg brukt metoden til noen nydelige ostehorn. Og slapp av – det handler bare om å koke melk og mel før man baker, er ikke mer innviklet enn som så, selv om det […]

22. november 2020

Blåbærpai med sprøtt lokk


Du vet den deilige «knasende» følelsen når du må kakke litt på paien for å få tatt den første skjeen. Og den følelsen av sprøtt og litt seigt i munnen, sammen med smaken av søtt og «blåbærig» Sånn er denne paien. Sååå utrolig god. Enkel å lage, med frosne blåbær. Inspirasjon fra www.mykitchenstories.se Oppskriften er […]

15. november 2020

Havregrøt med karamellisert banan


Sååååå godt! De bananene passet utrolig godt til grøten. Og så knasende mandler på toppen. Du verden. Her løfter vi havregrøten til ett nytt nivå. Inspirasjonen fikk jeg i kokeboken til Sofia Wood – Vinter hos Wood Havregrøt med karamellisert banan. 2 porsjoner 2 dl havregryn – lettkokte 5 dl melk (ekstra lett) en klype […]

12. november 2020

Sprø Vannbakkels.


Disse vannbakkelsene var virkelig gøy å lage. For da de gikk inn i ovnen tenkte jeg: «Men disse kommer jo ikke til å bli bra!» Og så kom de ut fra ovnen, helt perfekt! Den følelsen! Foruten det, så smakte de altså helt himmelsk! Oppskriften fant jeg på godt.no fra Lise Finchenhagen. Choux au craquelin […]

7. november 2020

Sticky-glazed-Chicken


Eller klissete glasert kylling. Skikkelig god smak, og saftig kylling! Oppskriften har utgangspunkt i www.coopmega.no sin oppskrift, jeg har gjort litt om på den, og tilsatt rødvin for en da mer smak. Risen har jeg smaksatt med brunet smør med et hint av vanilje. Som gir en myk, rund smak på risen. Passer perfekt sammen […]

1. november 2020

Havresnitter


Seige havresnitter med karamell og sjokolade, Enkle, men helt nydelige kjeks. Og servert på årsmøte i Åsane Ungdomslag. Grunn-oppskriften kommer fra www.mykitchenstories.se Havresnitter 150 g smør 2,5 dl sukker 0,5 dl lys sirup 3 dl hvetemel 1 dl havregryn 2 ts vaniljesukker 1 klype salt 0,5 ts bakepulver Smeltet/mykt smør blandes med resten av ingrediensene […]

29. oktober 2020

Scones til Frokost!


Dette er den absolutt kjappeste veien til nytelse på morgenkvisten. Nystekte scones med smør som smelter, en klatt marmelade eller en god ost. Da er du der. Lyx&Mys Helgefrokost. Disse scones er enkle å få til, husk bare å sett dem litt tett på platen, så får de hjelp av hverandre til å reise seg […]

24. oktober 2020

BSB BrunetSmør Brownie


Mhmm….. Du leste rett. Brownie med brunet smør, for ekstra mye smak. Og den ble god altså, så utrolig god. Både nybakt, men også etter en tur i kjøleskapet, så du får den perfekte firkantede konfektbitene. Oppskriften fant jeg hos www.fridalund.baaam.se Hun har også gitt ut bok, Goda Grejer, den har jeg bestilt til meg […]

23. oktober 2020

Snarveier

  RSS feed

  Webside

  Facebook

Vurdering

Jeg liker ikke denne podcastenJeg liker denne podcasten (+1)
Loading...