Vi redesigner siden i disse dager, så noen av funksjonene kan se rare ut. Hold ut, vi er snart ferdige :)


MatPrat

Barndomskompisene Erlend og Øistein prøver seg på nye oppskrifter for aller første gang.

Mat og drikke

Hvor mye kjøtt kan vi spise?


Har du også fått med deg alle meningene om at vi bør spise mindre kjøtt? Lurer du på hvor mye kjøtt vi egentlig spiser, og hvor mye vi burde spise? Hva er sunt, og hva er bærekraftig? Og kan kjøtt være begge deler? Mer informasjon om Matprat podcast

9. september 2021

Suksess med sopp


Nå er det sesong for sopp i alle varianter. Bruk den fersk, tørk den, eller frys den – og lag deilig mat som klemmer deg fra innsida. Her får du Cecilie og Britt Marlenes tips både til soppturen, hvordan du kan bruke soppen til deilige retter gjennom hele året, og vil du lage noe helt […]

2. september 2021

Matpakketips


Etter en lang sommerferie er hverdagen her, og det smøres matpakker i de tusen hjem. Hva er det viktigste å sende med ungene i matboksen? Når kan barna lage matpakke selv? Og hva er ekspertenes favorittoppskrifter når man vil lage noe ekstra godt? Mer informasjon om Matprat podcast

19. august 2021

Episode 25 – Triksene Som Redder Maten


Du har sikkert vært der du også – stått der med en gjeng som venter på ferske hveteboller, og så ser deigen litt mistenkelig flat ut? Eller kanskje chilien var litt sterkere enn planlagt, så det blir take-away i stedet? Svidd grøt, brente kaker, majones som har skilt seg – det er mye som kan […]

2. juli 2021

Episode 24 – Feriefavoritter fra Middelhavet


Savner du maten fra feriefavorittene i Middelhavet? Det er Norgessommer for de aller fleste, så MatPrat-ekspertene deler sine oppskrifter fra Spania, Italia og Hellas. Med paella, bruschetta og gyros med tzatziki kan du drømme deg bort til Middelhavet. Mer informasjon om Matprat podcast

1. juli 2021

Episode 23 – Hjemmelaget is


Fryser’n tømmes fort på varme feriedager, så MatPrat ekspertene gir deg sine beste oppskrifter på hjemmelaget is. Det blir nicecream, basilikumsorbet med sitron, blomster-is, kokosis med mango, lakris-is og sandwich-is. Og alle ungers sommerdrøm, is til frokost! Mer informasjon om Matprat podcast

30. juni 2021

Episode 22 – Salater du får dilla på


Har du lyst på en skikkelig god salat i sommersola? Trenger du tips til noen oppskrifter som du kan lage igjen og igjen og aldri bli lei? Da har du skrudd på riktig podd. For i dag kan Cecilie og Eilin friste med en lekker salatbowl med BBQ-kylling, en asiatisk biffsalat med frisk mynte, koriander og granateple og du får […]

24. juni 2021

Episode 21 – Koreansk BBQ


Smaker fra det asiatiske kjøkken er perfekt i sommervarmen, friskt, med litt sting og masse smak! Koreansk BBQ bør du absolutt prøve ut; Bulgogi er en favoritt – deilig marinert kjøtt og friske grønnsaker. Til koreansk grillmat må du selvfølgelig ha kimchi, og du kan lage både kimchipannekaker og kimchimajones. Mer informasjon om Matprat podcast

10. juni 2021

Episode 20 – Saftig burger på grillen


Det er tid for sommer, grill og hamburger! MatPrat-ekspertene deler sine burgerfavoritter – og frister med glasert rødløk, baconmarmelade, kyllingburger, og en deilig fargerik rødbetburger. Mer informasjon om Matprat podcast

27. mai 2021

Episode 19 – Perfekt Pavlova


Den er sprø utenpå og deilig seig inni – og toppet med fløyelsmyk eggekrem og søte bær. Vi snakker selvfølgelig om Pavlova, kakefavoritten til 17. mai. MatPrat-ekspertene forteller deg hvordan du får marengsbunnen helt perfekt, og frister med smaker som smash, lakris og salt karamell. Mer informasjon om Matprat podcast

11. mai 2021

Episode 18 – Tapas du vil elske


I denne episoden gir Cecilie deg enkle tips til hvordan du kan løfte tapasbordet til nye høyder. Med et overdådig charcuterie som ser (og høres) like godt ut som det smaker, focaccia på grillen, og aioli i mange ulike varianter, får tapasbordet den kjærligheten det fortjener. Mer informasjon om Matprat podcast

29. april 2021

Episode 17 – Ravioli – hjemmelaget pasta


Dette er sendingen for deg som vil en tur til pastahimmelen. For i dag byr MatPrat-ekspertene på to varianter av hjemmelaget ravioli. Den ene er fylt med oksehaler, sopp og sjalottløk og serveres med nydelig kraft. Den andre fyller du med røkelaks, spinat og serverer med deilig nøttebrunt smør. Mer informasjon om Matprat podcast

15. april 2021

Episode 16 – Meze med grillet lammelår


Den klassiske lammesteken er kanskje det mange forbinder med påske, men i denne episoden skal vi spice opp påskelammet litt, så vi drar fram grillen for våren og serverer meze. Med baba ganoush, kardemommeris og krydret gulrotsalat som tilbehør, blir smaksløkene virkelig sparket ut av vinterdvalen. Mer informasjon om Matprat podcast

29. mars 2021

Episode 15 – Perfekt Pizzadeig Med Polish


I denne episoden forklarer Anette hemmeligheten bak den perfekte pizzadeigen. Trinn for trinn lærer du å lage en polish, som tilsettes deigen. Med god tid og en app får du en luftig og sprø pizza, himmelsk på smak. For deg som vil ha en raskere løsning, byr Therese på eltefri pizzadeig. Mer informasjon om Matprat […]

18. mars 2021

Episode 14 – Sprøtt og godt – slik nailer du panering og fritering


Sprøtt utenpå, mørt og juicy inni – skal du imponere eller trenger noe skikkelig kosemat, er det vel ingenting bedre enn en frityrstekt godbit? MatPrat-kokkene Anette og Cecilie gir deg de tipsene du trenger for å fikse teknikkene fritering og panering som en proff, og du kommer til å få lyst på noe du kanskje […]

4. mars 2021

Produsent

  Både Og AS

Snarveier

  SoundCloud profil

  RSS feed

  Webside

Vurdering

Jeg liker ikke denne podcastenJeg liker denne podcasten (Liker du denne podcasten?)
Loading...