MatPrat
Barndomskompisene Erlend og Øistein prøver seg på nye oppskrifter for aller første gang.
Deilig sommerdrikke
Lurer du på hva du skal drikke i sommervarmen? Marta og Therese frister med slush, lekre velkomstdrinker, bubble tea og iskaffe du lett lager selv. Mer informasjon om Matprat podcast
30. juni 2022
Lag din egen majones
Lager du majonesen selv? Det er faktisk veldig enkelt, og vi forteller deg hvordan. Og når du nailer majonesen, er det kort vei til masse annet digg, som aioli, chilimajones og remulade. Her får du MatPrat-kokkenes tips til hvordan du skaper emulsjon. Mer informasjon om Matprat podcast
16. juni 2022
Saftige spareribs
Spareribs ligger ofte på grillen til kokk Anette. Hun forteller hvordan du får de saftige og fulle av smak. Og hvorfor hun hver sommer fyller kjøleskapet med hjemmelaget BBQ-saus. Mer informasjon om Matprat podcast
2. juni 2022
Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene
Nå som lyset og sola er tilbake her til lands, er det endelig sesong for noen søte, sure og sprø favoritter. I denne episoden skal vi kose oss med deilig rabarbra, klassisk asparges med hollandaise, og jordbær – både som en osteiskake og jordbærsalsa til biffen din. Du får tips til hvordan du tar vare […]
19. mai 2022
Hjemmelagde pølser
Endelig blir det en 17. mai feiring som vi er vant til, det skal bli lange frokoster, hagefester og sene grilltimer. Har du lyst å imponere gjestene med hjemmelagde pølser, så har MatPrat-ekspertene lagd blant annet thai green chili pølse og lammepølser med salvie og fennikel. Baconmarmelade, physalisrelish og syltet rødløk er bare noe av […]
5. mai 2022
Slik sanker du de første ville vekstene
Våren er her, og sankesesongen er i gang! For du trenger ikke vente til høsten, det finnes allerede masse spiselig ute i naturen. I denne episoden får du tips om både blomster, ville vekster, tang og tare som du kan krydre menyen din med – helt gratis. Mer informasjon om Matprat podcast
21. april 2022
Perfekt eggerøre
Koreanere har sin vri, og her hjemme spiser vi den gjerne med spekeskinke eller røkelaks, ofte med gressløk. Verdens stjernekokker har alle sin egen oppskrift de sverger til for den perfekte eggerøra. MatPrat-ekspertene Anette og Britt Marlene har testet og smakt forskjellige metoder, og er ikke enige om hva som er best. De har hver […]
7. april 2022
Braisert lammeskank
Tenk at det minst møre stykket på lammet kan bli så mørt at det nesten smelter på tunga? Braiserer du lammeskanken, blir dette en rett som det er lett å imponere med, og det er faktisk ikke så mye innsats som skal til før du får bra uttelling. I denne episoden får du høre mer […]
24. mars 2022
All verdens pannekaker
Nesten hvert land har sin egen vri på pannekaker, og det er en hverdagshelt som funker året rundt. Okonomyaki med svinefilet og grønnkålchips, og jian bing med marinerte nakkekoteletter og hoisinsaus er våre asiatiske favoritter, disse er perfekte som middag. I Frankrike finner vi de som søt dessert, enten som Crêpes Suzette, eller clafoutis. Og […]
10. mars 2022
Alt du kanskje lurer på om surdeig
Har du bakt surdeig og ikke helt fått det til? Du er ikke alene, for i surdeigsbaking kan nesten alt gå feil. Men det kan også gå skikkelig bra, hvis du vet hvordan du skal løse noen av de utfordringene som kan dukke opp. Her får du svar fra MatPrat-ekspertene på det du lurer på, […]
24. februar 2022
Hvordan bake et perfekt surdeigsbrød?
Baking med surdeig har blitt superpopulært de siste årene. Kanskje har du prøvd det før, men ikke fått det helt til? Eller kanskje du har bestemt deg for å prøve det for første gang? Her får du tipsene du trenger for å få til et skikkelig godt surdeigsbrød. Mer informasjon om Matprat podcast
24. februar 2022
Hvordan gjør du surdeigstarteren aktiv?
Surdeigsstarteren er på plass, og du skal sette i gang med bakingen. Men så står det i oppskriften at du skal gjøre den aktiv. Hva betyr egentlig det? Og hvordan kan du vite når den er klar? I denne episoden tar surdeigsekspertene Anette og Torunn deg et skritt nærmere det perfekte surdeigsbrødet. Mer informasjon om […]
24. februar 2022
Surdeigsstarter: Slik gir du den liv, og holder den i live
Har du lyst til å begynne å bake med surdeig? Da trenger du en surdeigsstarter. Men hvordan lager du den? Og hva må du gjøre for å holde den i live? Her får du ekspertenes beste tips til hvordan du lager deg en sur liten venn som kan bo hos deg i mange år og […]
24. februar 2022
Risotto
Den skal serveres på minuttet, være al dente og kremete, myk og fyldig. Det er den italienske favoritten risotto som vi skal meske oss med i dag. Du får vite hva slags ris du bør bruke, og hvorfor du må du tilsette bare litt og litt av kraften for å få et perfekt resultat. Vi […]
10. februar 2022
Visste du dette om egg?
Hvert år spiser du og jeg litt over 200 egg hver, i alt fra aioli til pannekaker eller fiskegrateng. Men visste du at egget puster? Eller at fargen på eggeplommen påvirkes av hva høna spiser? I dag skal vi bokstavelig talt knekke egget i studio. Mer informasjon om Matprat podcast
27. januar 2022