MatPrat

Barndomskompisene Erlend og Øistein prøver seg på nye oppskrifter for aller første gang.

Mat og drikke

Lammerull og ribbesylte


Hjemmelaget julepålegg er et must til lange julefrokoster og sene lunsjer. MatPrat-ekspertene tar for seg ribbesylte, lammerull og sild. Digg tilbehør som hjemmelaget sennep, hummus og sylta rødløk hører med. Mer informasjon om Matprat podcast

1. desember 2022

Julebord med venninnegjengen


Skal du invitere til julebord med venninner? Ekspertene har planen klar og foreslår fem retter gjestene tar med, blant annet kjøttboller med koriander, rask røsti og ost som sharing. Som vertinne fikser du velkomstdrink og en liten juletapas som åpner ballet. Mer informasjon om Matprat podcast

17. november 2022

Proteiner og egg


Egg er en super råvare, og er veldig populært hos de som trener mye. Hvor mye egg kan du spise? Hva er dagsbehovet for proteiner? Kan det bli for mye av det gode? Svarene får du i denne episoden. Mer informasjon om Matprat podcast

3. november 2022

Spis gresskar på Halloween


Hasselbakt gresskarfilet, saftige doughnuts og oransje gnocchi er bare noe av det deilige du kan lage med gresskar til årets Halloweenfest. Mer informasjon om Matprat podcast

20. oktober 2022

Potet du vil elske


Den passer til alt, du kan gjøre så mye deilig med den og den metter godt. MatPrat-ekspertene kan potet, og frister med triple fried fries, TikTok-poteter og lekker potetterte. Mer informasjon om Matprat podcast

6. oktober 2022

Grytefavoritten høyrygg


Høyrygg av storfe er perfekt høstmat. Ekspertene lærer deg hvordan du best bruker denne stykningsdelen, og frister med mør pulled beef taco og en hot chili con carne. Mer informasjon om Matprat podcast

22. september 2022

Hva bør du spise før og etter maraton og hard trening?


Enten du har meldt deg på 3 km eller maraton, så kan du hjelpe kroppen med det du spiser både før, under og etter løp eller hard trening. MatPrat-ekspertene frister med smoothiebowl, muslibar og bifftaco. Mer informasjon om Matprat podcast

8. september 2022

Godsaker med norske epler i sesong


Nå er norske epler på sitt beste. MatPrat-ekspertene forteller hvordan du tryller frem saftig eplekake, eplesmør, chutney og syltetøy i en fei. Mer informasjon om Matprat podcast

25. august 2022

Deilig sommerdrikke


Lurer du på hva du skal drikke i sommervarmen? Marta og Therese frister med slush, lekre velkomstdrinker, bubble tea og iskaffe du lett lager selv. Mer informasjon om Matprat podcast

30. juni 2022

Lag din egen majones


Lager du majonesen selv? Det er faktisk veldig enkelt, og vi forteller deg hvordan. Og når du nailer majonesen, er det kort vei til masse annet digg, som aioli, chilimajones og remulade. Her får du MatPrat-kokkenes tips til hvordan du skaper emulsjon. Mer informasjon om Matprat podcast

16. juni 2022

Saftige spareribs


Spareribs ligger ofte på grillen til kokk Anette. Hun forteller hvordan du får de saftige og fulle av smak. Og hvorfor hun hver sommer fyller kjøleskapet med hjemmelaget BBQ-saus. Mer informasjon om Matprat podcast

2. juni 2022

Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene


Nå som lyset og sola er tilbake her til lands, er det endelig sesong for noen søte, sure og sprø favoritter. I denne episoden skal vi kose oss med deilig rabarbra, klassisk asparges med hollandaise, og jordbær – både som en osteiskake og jordbærsalsa til biffen din. Du får tips til hvordan du tar vare […]

19. mai 2022

Hjemmelagde pølser


Endelig blir det en 17. mai feiring som vi er vant til, det skal bli lange frokoster, hagefester og sene grilltimer. Har du lyst å imponere gjestene med hjemmelagde pølser, så har MatPrat-ekspertene lagd blant annet thai green chili pølse og lammepølser med salvie og fennikel. Baconmarmelade, physalisrelish og syltet rødløk er bare noe av […]

5. mai 2022

Slik sanker du de første ville vekstene


Våren er her, og sankesesongen er i gang! For du trenger ikke vente til høsten, det finnes allerede masse spiselig ute i naturen. I denne episoden får du tips om både blomster, ville vekster, tang og tare som du kan krydre menyen din med – helt gratis. Mer informasjon om Matprat podcast

21. april 2022

Perfekt eggerøre


Koreanere har sin vri, og her hjemme spiser vi den gjerne med spekeskinke eller røkelaks, ofte med gressløk. Verdens stjernekokker har alle sin egen oppskrift de sverger til for den perfekte eggerøra. MatPrat-ekspertene Anette og Britt Marlene har testet og smakt forskjellige metoder, og er ikke enige om hva som er best. De har hver […]

7. april 2022

Produsent

  Både Og AS

Snarveier

  SoundCloud profil

  RSS feed

  Webside

Vurdering

Jeg liker ikke denne podcastenJeg liker denne podcasten (Liker du denne podcasten?)
Loading...