MatPrat
Barndomskompisene Erlend og Øistein prøver seg på nye oppskrifter for aller første gang.
Episode 13: Taco 2.0 med birria tacos og carnitas
Saftig langtidskokt oksekjøtt med chili og spisskummen er den nye hotte taco-trenden. Vi lærer deg å lage Birria Taco. Og på tre timer kan du trylle nakkekoteletter om til deilige carnitas og fredagskvelden er i boks. Vi byr også på våre topp to tilbehør til den litt mer fancy tacoen. Mer informasjon om Matprat podcast
18. februar 2021
Episode 12 – Reinsdyrkjøtt – helt vilt godt
Mørt, smakfullt og helt vilt godt – reinsdyrkjøtt er noe av det beste norsk natur har å by på. Hva med en saftig reinsdyrbiff med pastinakkpuré og nøttesmør? Eller en bao med glasert reinsdyrskav og sylta grønnsaker? Det er kanskje ikke så ofte du lager noe med reinsdyrkjøtt, men det kan komme til å endre seg nå, for i denne episoden får du MatPrat-kokkenes aller beste tips til hvordan du lykkes med reinsdyrkjøtt hjemme på kjøkkenet – både til hverdags […]
4. februar 2021
Episode 11 – Sunn Start På Året + Lytterspørsmål
Hvordan går jeg ned i vekt fort? Hva skal jeg spise for å føle meg mett? Og er det bra å faste? Ekspertene svarer på spørsmål dere har sendt inn. Og bowls med søtpotet og grønnkål, spinatwraps med kylling og ferske vårruller med suovas gir deg en sunn kickstart på året. Mer informasjon om Matprat […]
21. januar 2021
Episode 10 – Fra Rester Til Digge Retter
Mac’n cheese-muffins, crunchy krutonger og italienske klassikere som ribollita og panzanella – visste du at du kan lage alt dette av matrester? Restene fra i går kan bli til en enda bedre middag i dag, alt du trenger er noen gode tips, og det får du i denne episoden av MatPrat-podden. Mer informasjon om Matprat […]
7. januar 2021
Episode 9 – O Julemat Med Din Glede
Saftig ribbe som har en glaze med stjerneanis, sitrongress og kanel. Røkt pinnekjøtt med søtlig barbecuesaus med litt sting. Det er snart tid for julemiddagen, vi byr på nye varianter, men også klassikere. Og vet du ikke hvordan du får svoren sprø, eller karamellpuddingen perfekt, så vet du det i løpet av MatPrat-podden. Mer informasjon […]
17. desember 2020
Episode 8 – Julestemning På En Halvtime
Endelig er det desember! Vi kjører maks julestemning med den beste oppskriften på seige fløtekarameller, superdigge julekaker og den perfekte glasuren til pepperkakene dine. Og hvor mange julefilmer har Anette egentlig sett så langt? I denne episoden skal vi sørge for at du får skikkelig julestemning. Mer informasjon om Matprat podcast
3. desember 2020
Episode 7 – Trøstemat Og Cravings
Hva er den ultimate trøstematen? Du vet den du spiser når du har hatt verdens kjipeste dag, det bare regner eller du rett og slett trenger litt trøst og kos? Vi skal lære å lage Gyoza, den japanske varianten av dumplings, som både dampes og stekes. Og en curry med kylling, nudler, peanøttsmør og chili. […]
19. november 2020
Episode 6 – Suppe Med Tre Teknikker
Lyst på en ertesuppe med grønn curry og kokosmelk, en mettende blomkålsuppe eller en herlig ramen som du koker på hjemmelaget kraft? I denne episoden forteller MatPrat-kokkene deg hvilke tre teknikker du kan bruke til å lage supper i nesten alle varianter. Mer informasjon om Matprat podcast
5. november 2020
Episode 5 – Fristende Frokost
Instagram bugner med frokost-trender og vi lærer deg å lage de aller diggeste. En saftig egg-slut i brioche med sprøstekt bacon og cheddarost. En mettende smoothiebowl med grønnkål, ingefær, mango, toppa med granatepler og pistasjnøtter. Og Cereal-pancakes, i flere farger. Dette er episoden for deg som har lyst på en deilig start på dagen, enten […]
22. oktober 2020
Episode 4 – Middagspanikken
Kokos og currypanne med delikat torsk, chili og lime. Shawarma med revet lammelår, som er krydret med spisskummen, nellik og allehånde. Og en italiensk pasta carbonara, der du kan tilføre det lille ekstra ved å lage pastaen selv. Nei, jeg frister ikke med lørdagsmiddag, dette er gode, sunne og ganske raske retter du kan lage […]
12. oktober 2020
Episode 3 – Hvordan Steke Den Perfekte Biffen?
Er en perfekt stekt biff med hjemmelaget bearnaisesaus noe for deg? Eller foretrekker du kanskje heller litt marinert entrecôte med ingefær, hvitløk, ris og spicy chilisaus servert i sprø hjertesalat? Og hvis du lurer på hvordan du steker biffen helt perfekt, får du svar på det i denne podkasten. Mer informasjon om Matprat podcast
12. oktober 2020
Episode 2 – Roten Til Alt Godt
Trenger du inspirasjon for å lage noe nytt og digg med grønnsaker? Da hører du på de rette folka. Vi kan friste med crispy blomkålnuggets, eller cauliflowerwings som de kaller det i Amerika, med barbecuesaus. Og sjokoladekake med supergrønnsaken rødbet. Og en nøttesmakende karamellisert jordskokk med honning. Og hvis du ikke allerede kan trikset med […]
12. oktober 2020
Episode 1 – Lam Med En Smak Av Verden
Se for deg et nystekt yoghurtbrød – en slags krysning mellom naan og tortilla – som du fyller med auberginedipp, rødløk, paprika, og noe av det beste kjøttet du kan få tak i nå på høsten. Eller en indisk korma med spisskummen, ingefær, kardemomme, cashewnøtter og koriander. Og kjøttet som vi snakker om er norsk lam, kjent over hele verden […]
12. oktober 2020
Svinefilet i pho – og en liten hyllest til grisen!
I denne episoden gir Erlend oss en innføring i svinekjøttets prima egenskaper. Øistein har lest seg opp på bondens eksemplariske behandling av svinet – og sammen prøver de å finne ut hvorfor grisen har blitt et skjellsord?? Mer informasjon om Matprat podcast
24. april 2017
Lammeburger med pitabrød og eplecoleslaw – og hvordan tenke nytt rundt kjøttdeig
I denne episoden lager gutta en matrett som gir de assosiasjoner til både Hellas, Tyrkia og USA. Øistein får lyst til å eksperimentere mer på kjøkkenet når han forstår at kjøttdeig kan lages av alle mulige dyr og Erlend kommer med vintips fra et land han ellers aldri har vært innom – Hellas! Mer informasjon […]
16. september 2016