Episode 245 – Korte og lange videoer, chatbot-tips og sosiale medier for politikere


Lytt til podcast

Klikk her for å gå til episoden

NRK tror at det kun er de unge som bruker YouTube. Vi diskuterer korte og lange videoer, gir deg gode råd og tips om hvorfor du bør lage en chatbot for din bedrift, og er helt uenige om at statsråder og politikere ikke bør bruke sosiale medier. 

Hvor kort eller lang bør en video være? 

Programlederen for NRK Kurer gjør et nummer av at «menn over 45 år nesten aldri er på YouTube». Det er så feil at Faktisk.no bør komme på banen. I Norge er nesten «alle» innom YouTube. Hele 42% av “oss eldre menn” mellom 40 og 59 år er på YouTube jevnlig. YouTube er ikke bare den nest største søkemotoren i verden. Det er også det nest mest brukte nettstedet i Norge også. 

Forskjellene mellom en video på YouTube og Facebook er også veldig store. Lange i motsetning til korte. Lydløse eller ikke. Tekstet eller ikke. Vertikale eller horisontale. Vi diskuterer hva som gjelder hvor … og når. 

Tre grunner til at du burde få på plass en chatbot for din bedrift 

Vi har snakket om chatboter jevnt og trutt, men det er lenge siden sist nå. Chatboter kom for alvor på «agendaen» i 2016. Noen begynte å «leke» litt med det i 2017. Og nå er det dags for å hoppe på toget. Og derfor tar vi opp noen tips og råd om hvorfor du og din bedrift bør skaffe dere en chatbot – og hvordan dere kan gå frem.  

Sosiale medier siden sist:

  • Facebook vurderer en betalingsversjon 
  • Facebook vil betale for app-avsløringer 
  • Facebook og Twitter med strengere krav til politiske annonser 
  • Bør statsråder få lov til å være på sosiale medier? 
  • Snapchat fortsatt tenåringenes favoritt-app
  • Instagram lar deg laste ned bilder, videoer og meldinger

Takk for at du lytter på MediaPuls.

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill. Eventuelt sender du oss en epost til enten hpnhansen (a) gmail dott com, eller marius (a) heltdigital dott no.

Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

Bilde: Denny Müller via Unsplash


Mer informasjon om MediaPuls podcast

Flere podcaster fra

Lik pCast.no på Facebook