Episode 237 – Luft under vingene for Vero


Lytt til podcast

Klikk her for å gå til episoden

MediaPuls har besøk av Dagens Næringsliv som skal konvertere sine artikler til lyd. Er virkelig Instagram-brukerne desperate etter en ny plattform, og er Vero løsningen? 

Dagens Næringsliv konverterer artiklene sine til lyd med SpeechKit

Tidligere i år snakket vi om den engelske avisen, The Canary, som hadde begynt arbeidet med å konvertere alle artikler fra tekst til lyd. Ideen bak var å gjøre alle artikler tilgjengelige via Google Home og Amazon Echo. Og The Canary var heller ikke den eneste avisen som hadde begynt å eksperimentere med SpeechKit. Det hadde også Dagens Næringsliv begynt med.

Derfor tok vi praten med prosjektleder for redaksjonell utvikling Morten Bertelsen i Dagens Næringsliv for å høre mer om deres eksperimentering med tekst til lyd og SpeechKit, og hva de tenker om fremtidens journalistikk over smarte høyttalere som Google Home og Amazon Alexa.

Vero har fått luft under vingene fordi det er helt annerledes enn Instagram

Det sosiale mediet Vero har fått luft under vingene de siste månedene. Brukerne har strømmet til i et så stort tempo at serverne deres krasjet i begynnelsen i slutten av februar. Ifølge Vero selv har de fått 3,5 millioner nye brukere. Tanken bak Vero er å være et annerledes sosialt medie fritt for annonser, fritt for algoritmer, og hvor pengene skal hentes fra blant annet brukerbetaling. 

Sara Strand fra Elle Melle gikk hardt ut i Kampanje 7. mars og skriver blant annet at «Instagram må spørre seg selv hvorfor det gikk galt» og mener at algoritmene har ødelagt Instagram. Det har gjort at brukerne er «desperate etter en kanal som ikke tror den vet bedre enn brukerne selv» og peker på Vero. MediaPuls tar diskusjonen. 

Sosiale medier siden sist:

  • Snapchat og Instagram dropper GIFer fra Giphy
  • LinkedIn oppfyller GDPR-kravene og vil utestenge brukere som ytrer seg hatefullt
  • Snap Inc. planlegger to nye versjoner av Spectacles
  • Falske nyheter blir mer delt enn virkelige nyheter
  • Facebook utvider ’Breaking News’-tjeneste til mer enn 50 mediehus

Takk for at du lytter på MediaPuls.

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill. Eventuelt sender du oss en epost til enten hpnhansen (a) gmail dott com, eller marius (a) heltdigital dott no.

Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

Bilde: Marion Michele via Unsplash


Mer informasjon om MediaPuls podcast

Flere podcaster fra

Lik pCast.no på Facebook