Episode 157 – Endring av adferd og holdning vil aldri gå av moten


Lytt til podcast

Klikk her for å gå til episoden

Er Schibsted et fullverdig annonse-alternativ til Facebook og Google? Og hvordan kan man reklamere på TV2 Sumo uten å reklamere på TV2?

Vi har snakket – og vi snakker mye om Facebook og Google. Om SEO, SEM, Facebook-annonsering, banner-annonser, innholdsmarkedsføring og native advertising. Vi har også snakket mye om hvor langt etter norske mediehus ligger, når det kommer til å tilby et konkurransedyktig alternativ.

MediaPuls har besøk av Per Håkon Fasting som er konserndirektør for annonsering i Schibsted, for å høre mer om hva Schibsted kan tilby norske annonsører – i dag og i tiden fremover.

Franske myndigheter har bøtelagt Facebook for brudd på den franske personvernloven etter at de har sporet brukere – og ikke-brukere – for å målrette annonsering mot brukerne sine.

Facebook er også under etterforskning for brudd på personvernlovgivningen i Belgia, Nederland, Tyskland og Spania.
Akkurat nå går digital markedsføring og EU i utakt, og de neste 12 månedene vil bli veldig, veldig avgjørende – ikke bare for Google og Facebook, men også for mediebransjen.

Telenor gjorde et stort nummer ut av at de ikke skulle bruke tradisjonelle kanaler for å markedsføre ungdoms-abonnementet sitt Yng.

– Ikke korrekt at Telenor droppet TV-reklame, skriver TV2-direktør Marius Høgebøl i Kampanje 14. mai.

Men hvordan skal Telenor kunne reklamere for Yng på TV2 Sumo, hvis de ikke reklamerer på den lineære TV-kanalen til TV2?

Botometer avslører om en Twitter-bruker er ekte eller ikke, og i sosiale medier siden sist tar vi for oss:

– Instagram Stories lanserer Selfie-stickers
– Instagram tester location stories
– 10 meldingsapper publisister og virksomheter bør teste
– 16-åring slår Ellen DeGeneres i antall retweets

Takk for at du lytter til MediaPuls!

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill. Eventuelt sender du oss en epost til enten hpnhansen (a) gmail dott com, eller marius (a) heltdigital dott no.

Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.


Mer informasjon om MediaPuls podcast

Flere podcaster fra

Lik pCast.no på Facebook